F1 Nieuws

Veekay baalt: 'Ik hoor de gelukkigste autocoureur op deze wereld te zijn'

02-05-2022 07:52 Laatste update: 07:59
8

Rinus van Kalmthout heeft zijn eerste podiumplek van 2022 behaald tijdens de Honda Indy Grand Prix of Alabama. De Nederlander begon nog vanaf pole, maar moest in de laatste stint Patricio O’Ward en Alex Palou voor laten gaan.

Rinus Veekay had zich knap op pole gekwalificeerd voor de race op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama. Van die pole kon de man uit Hoofddorp lang genieten, want tot aan de laatste stint was hij de leider in de race. In de laatste stint ging de top drie gelijk naar binnen, maar verloor Veekay in de outlap zijn positie aan O’Ward.

Net geen overwinning voor Veekay

“Bij de tweede en laatste pitstop was het eigenlijk een soort dragrace vanuit de pitlane en helaas heb ik die verloren. Ik was iets te conservatief met de remmen in de outlap en daar verloor ik tijd, waardoor Pato mij kon inhalen. Zonde, maar normaal gesproken hoor ik de gelukkigste autocoureur op deze wereld te zijn. Het is fantastisch om weer te mogen genieten van een podiumceremonie, want het heeft eventjes geduurd’’, laat Van Kalmthout weten in zijn persbericht.

Veekay moest er inderdaad lang op wachten, want zijn laatste podium dateert alweer van 2021 toen hij in Detroit een tweede plek behaalde. Twee races daarvoor stond hij zelfs voor het eerst op de hoogste trede van het podium na een overwinning op de Indianapolis Motor Speedway. Na die tweede plek in Detroit eindigde hij echter geen enkele keer meer in de top zestien.

Op naar Indianapolis

Wat dat betreft ziet het er nu goed uit voor Van Kalmthout, die zich nu opmaakt voor de race die hij vorig jaar won. ‘’Ed Carpenter Racing heeft zijn zaakjes altijd goed voor elkaar op de Indianapolis Motor Speedway en ik heb ontzettend veel zin om die kant op te gaan. Vorig jaar won ik op de Road Course en stond ik op de voorste startrij bij de Indianapolis 500. Laten we eens zien of het dit jaar nog een beetje beter kan!’’

De volgende race in het kampioenschap wordt zaterdag 14 mei verreden op de Indianapolis Motor Speedway en is in Nederland te zien op Ziggo Sport. De race begint om 21:15 uur Nederlandse tijd. Veekay staat na zijn podium in Alabama zevende in het klassement met 106 punten, 38 minder dan leider Alex Palou.