F1 Nieuws

Schumacher slecht voorbeeld voor Verstappen: 'Blijft een smet aan hangen'

01-12-2021 09:33
61

Olav Mol hoopt niet dat Lewis Hamilton en Max Verstappen met elkaar crashen in de laatste races. De Nederlandse commentator wil niet eenzelfde scenario zoals Michael Schumacher zijn eerste wereldtitel won in 1994.

Voor het eerst in jaren is er weer eens sprake van een echte titelstrijd. Verstappen en Hamilton vechten een hard duel uit op de baan en kwamen ook al een paar keer met elkaar in aanraking. In 1994 eindigde de titelstrijd tussen Schumacher en Damon Hill met een crash tussen de twee in de laatste race, waardoor Schumacher de titel won met één punt verschil. Zo won hij zijn eerste titel. Mol hoopt dat dit niet gebeurt bij Verstappen.

Wie pakt de wereldtitel?

‘’Op het moment dat de auto je in de steek laat dan glippen dingen uit je handen, maar sportiviteit gaat ook een rol spelen. Mensen denken dat er parallellen te trekken zijn met Schumacher in 1994, toen hij in de laatste race met één punt voorsprong in het klassement crashte met rivaal Damon Hill’’, zegt Mol tegenover het AD.

‘’Ik zit er niet op te wachten dat Max of Lewis op zo'n manier het kampioenschap binnensleept. Ik hoop dat het allemaal gewoon netjes blijft, anders komt er weer zo'n controverse. Natuurlijk zal de winnaar daar maling aan hebben, maar er blijft dan altijd een smet hangen op de titel. Het mooiste is kampioen worden met een overwinning in de wedstrijd waar het om gaat’’, besluit de commentator van Ziggo Sport.