F1 News

Verstappen toont topniveau: 'Het is zo een klasse die Max daar toont'

Verstappen toont topniveau: 'Het is zo een klasse die Max daar toont'

12-05-2022 17:50

GPblog.com

Max Verstappen behaalde afgelopen weekend zijn tweede overwinning op een rij. Waar velen de inhaalactie van Charles Leclerc goed kunnen herinneren, is het volgens Jan Lammers juist de situatie met Carlos Sainz waarin Verstappen het verschil maakte. Dat vertelt hij in de NOS Formule 1-podcast.

Door een betere kwalificatie van Ferrari begon Verstappen in Miami vanaf de derde plaats aan de race. Al in de eerste bocht kreeg de regerend wereldkampioen het echter al voor elkaar om Sainz in te halen en op de tweede plek terecht te komen. "Het is zo een klasse die Max daar toont", stelt Lammers.

"Max maakte echt het verschil met het aanremmen. Tijdens het aanremmen liet hij hem weer lopen, zodat hij er goed naast kwam. Hij hield Carlos maximaal strak aan de binnenkant. Terwijl hij dat doet, houdt hij links een tot twee meter vrij om eventueel nog uit te lopen. Maar doordat hij Carlos zo strak houdt, kan hij geen momentum creëren de bocht uit. Dus die heeft geen aanloopsnelheid naar die bocht." 

Verstappen verslaat Leclerc in Miami

Binnen tien rondes slaagde Verstappen er eveneens in om Leclerc te achterhalen en zelfs in te halen. Vervolgens kwam de Nederlander nauwelijks meer in de problemen, waarmee hij goede zaken deed voor het wereldkampioenschap.